De Carré

Lang stonden we er nooit bij stil om onze tuindelen een naam te geven.  Goh... meestal is het een ingeving op het moment dat die tuindelen vorm krijgen en je het kind een naam wil geven.  De Carré, hoe raad je het is vrij rechthoekig van vorm.  Een vierkant kunnen we het niet noemen en "de rechthoek" bekt niet echt goed.   Den Carré (op zijn West-Vlaams) leek dan ook een gepaste naam.  Kort, duidelijk en toch krachtig.  

Voordat de Carré de Carré was was het een deel van onze groententuin die (als groententuin) stilaan te groot aan het worden was.  De meeste planten die er staan hebben we gerecupereerd uit andere bloenerveld tuinen.  De carré-vorm wordt benadrukt door de rode beukenhaag dei hem inlsuit.  Toen we nog meer in tuinkamers dachten was deze beukenhaag overal even hoog.  Nu hebben we deze, om iets meer openheid in De Carré te krijgen een flink stuk ingekort.  Ideeën veranderen... tuinen veranderen.

 

De Carré is eigenlijk een zeer rustgevend gedeelte van Bloenerveld. Gras, Hortentias, Lonicera, Lavendel, Hertshooi, Bolaccia's en wilgen vormen samen met een grote kelk één geheel.  Genieten van de stilte en de laatste avondzon, heerlijk....